Όχι στην έκδοση της Sherareh Khademi στο Ιράν // Στάση εργασίας στις 15/10

Η Sharareh Khademi είναι Ιρανή προσφύγισσα αιτούσα άσυλο στην Ελλάδα μαζί με την εξάχρονη κόρη της. Έφτασε στην Ελλάδα για να γλιτώσει τη διπλή κακοποίηση από τον σύζυγο της και από το καθεστώς που τη διώκει. Εναντίον της εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης έπειτα από καταγγελία του συζύγου της για «αρπαγή ανηλίκου». Το ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση της. Την προηγούμενη Τρίτη επρόκειτο να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα και θα εκδικαστεί την Τρίτη 15 Οκτώβρη στον Άρειο Πάγο. Η έκδοση πίσω στο Ιράν που προτείνεται από την Ελλάδα σημαίνει θανάτωση της Sharareh και μία ζωή ανελευθερίας για την κόρη της, καθώς ο πατέρας της σχεδιάζει τον γάμο της όταν φτάσει 9 ετών.

Η ιστορία της Sharareh Khademi είναι μία ακόμη ιστορία χιλιάδων γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας. Αποτελεί όμως και μία μάχη στην οποία οφείλουμε να σταθούμε πλάι και να την δώσουμε μαζί της: η Sharareh αγωνίζεται για το αυτονόητο δικαίωμα στην ζωή και την αξιοπρέπεια, για την αυτοδιάθεση του σώματος και της ζωής της.

Δηλώνουμε την αμέριστη και αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα της Sharareh. Οχι στην έκδοση της Sharaeh στο Ιράν, απαιτούμε όπως και για όλους/όλες άμεσα χορήγηση ασύλου. Όλοι μαζί ντόπιοι και μετανάστες να υψώσουμε τοίχος ταξικής αλληλεγγύης ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και την πατριαρχία.

Συγκεντρωση αλληλεγγύης στον Άρειο Πάγο την Τριτη 15/10 στις 09:30.

Σωματείο εργαζομένων στην ΜΚΟ Άρσις