Παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 19.02.2020, 09:00-13:00 και παράσταση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων για τον συνάδελφο Ε.Μ

Στις 19.2. 2020 εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του συναδέλφου Ν.Μ. και μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στη Μ.Κ.Ο Άρσις κατά της διοικήσεως της Άρσις σχετικά με την άδικη και καταχρηστική απόλυση του.

Ο συνάδελφος μας Ε.Μ. εργαζόταν ως φροντιστής στη δομή Accommodation και αποτελεί εκ των ιδρυτικών μελών του σωματείου μας. Από την αρχή της πρόσληψης τους και της προσπάθειας μας να συστήσουμε το σωματείο συμμετείχε σε μια σειρά αγώνες και δράσεις του σωματείου όπως στη στήριξη της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στους ξενώνες ασυνόδευτων ανηλίκων, την ενεργή δράση ενάντια στις απολύσεις δύο συναδέλφων το καλοκαίρι του 2018. Συνεχίζει όμως και μετά την άδικη και εκδικητική απόλυση του να στηρίζει τους αγώνες του σωματείου και εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του σωματείου μας.

Οι αγώνες των εργαζομένων στην Άρσις συνεχίζονται. Ήδη εδώ και παραπάνω από ένα μήνα οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις εξαιτίας της αιφνίδιας ανακοίνωσης απολύσεων έξι συναδέλφων/ισσων από το Κέντρο Υποστήριξης Νέων στην Κυψέλη «λόγω μείωσης της χρηματοδότησης». Η άρνηση των συναδέλφων/ισσων να υποκύψουν σε πιέσεις περί «συναπόφασης» του ποιος θα απολυθεί, έχει φτάσει στο σημείο να μιλάμε αυτή τη στιγμή για δύο παραιτήσεις, μεταβολή δύο συμβάσεων σε καθεστώς ημι-απασχόλησης, και ένα καθεστώς αγωνίας με παράταση μήνα μήνα της απόλυσης της μίας συναδέλφισσας.

Ο σύντροφος, συνάδελφος Ν.Μ βρίσκεται μαζί μας στη διεκδίκηση σταθερών εργασιακών σχέσεων, συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου για όλους/ες, ενάντια σε περικοπές και απολύσεις.

Η Διοίκηση της Άρσις, ένα χρόνο πριν, εκμεταλλευόμενη το καθεστώς επισφάλειας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, απέλυσε τον συνάδελφο Ε.Μ. με το πρόσχημα της «μη ανανέωσης της σύμβασης», όταν οι ανάγκες στο Accommodation παρέμεναν οι ίδιες. Η απόλυση του συναδέλφου σχετίζεται με την άρνηση του να προβεί σε εργασίες εκτός καθηκοντολογίου (τεχνικές και υδραυλικές εργασίες), ύστερα από απόφαση της ομάδας φροντιστών ότι από κοινού δεν θα εκτελούν εργασίες που δεν προβλέπονται στη σύμβαση και στο καθηκοντολόγιο τους. Ο συνάδελφος ήταν άψογος στην παροχή των εργασιών και υπηρεσιών τους στους ωφελούμενους των διαμερισμάτων, γεγονός που βεβαιώνεται από τους συναδέλφους/ισσες της δομής αλλά και από τους ίδιους τους πρόσφυγες που διαμένουν στα διαμερίσματα.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη μκο άρσις προκηρύσσει παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 19.02.2020, στο ωράριο 09:00-13:00 και παράσταση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 9 – αίθουσα 10), όπου εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του συναδέλφου Ν.Μ. και μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου μας κατά της διοικήσεως της Άρσις, σχετικά με την άδικη και καταχρηστική απόλυση του, απαιτώντας:

💥ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ.

💥ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Ν.Μ.

💥ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

💥ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ.