Κέιμενο αλληλεγγύης στο δικαστικό αγώνα της Ήβη Καΐσερλη

Στις 10 Ιουνίου του 2016 η διεμφυλική αγωνίστρια για τα δικαιώματα της LGBTQIA+ κοινότητας και των σεξεργατών-τριων, Ήβη Καΐσερλη, δέχτηκε σεξιστική-δολοφονική επίθεση από δύο άνδρες που θέλανε να την αποκλείσουν από το δημόσιο χώρο λόγω της ταυτότητας φύλου της. Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της, οι δράστες ταυτοποιήθηκαν με αποτέλεσμα την αυτεπάγγελτη δίωξη τους. Αν και η επίθεση είχε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά διάκρισης και κατά συνέπεια υπάγεται στον αντιρατσιστικό νόμο, εντούτοις στη δικογραφία δεν έχει αποτυπωθεί κανένα τέτοιο κίνητρο για τους δράστες και τελικά η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων είναι «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού».

Η πρωτοφανής στρατιωτικοποίηση του αστικού χώρου, η καταστολή των εργατικών και των κοινωνικών αγώνων, η απομόνωση των μεταναστών σε κλειστά κέντρα κράτησης, οι εξώσεις των αναγνωρισμένων προσφύγων από τα διαμερίσματα , η εξαθλίωση των τοξικοεξαρτημένων λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς και η αναπαραγωγή του κοινωνικού κανιβαλισμού όπως είδαμε να συμβαίνει επανειλημμένα με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον Ζακ Κωστόπουλο, την Ε. Τοπελούδη, την Ήβη Καΐσερλη και τις οροθετικές γυναίκες που πήγαν να «διαλύσουν την ασφάλεια της αγίας ελληνικής οικογένειας» αποτελούν όψεις της καπιταλιστικής κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Για τo σωματείο εργαζόμενων στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ ο αγώνας ενάντια στους έμφυλους διαχωρισμούς, τον σεξισμό και την ομοφοβία, είναι αλληλένδετος με τις εργατικές μας διεκδικήσεις και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των χειραφετητικών μας αγώνων. Για τον λόγο αυτό εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο δικαστικό αγώνα της Ήβη Καΐσερλη.