Στάση εργασίας 7/10 και αντιφασιστική συγκέντρωση στο εφετείο την ημέρα της απόφασης για την Χρυσή Αυγή

Οι πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο όνομα της ¨καπιταλιστικής κρίσης¨ έστρωσαν τον δρόμο για την ενίσχυση των φασιστικών απόψεων. Στο πρόσωπο του μετανάστη/ριας και του εκάστοτε διαφορετικού/ης για άλλη μια φορά βρέθηκε και στοχοποιήθηκε ο εσωτερικός εχθρός του κράτους. Οι ρατσιστικές πολιτικές ενίσχυσαν και καλλιέργησαν το κλίμα αυτό. Για δεκαετίες ο κρατικός μηχανισμός παρείχε ασυλία στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, σε άλλες ναζιστικές ομάδες, σε «επιτροπές κατοίκων» και αγανακτισμένους πολίτες συγκαλύπτοντας έτσι δεκάδες φασιστικές επιθέσεις. Ο φασισμός ιστορικά αποτελεί εργαλείο στα χέρια του συστήματος και επιστρατεύεται ακριβώς σε τέτοιες περιόδους, ¨κρίσης¨, λιτότητας και φτώχειας με σκοπό την διαίρεση της εργατικής τάξης και τον αποπροσανατολισμό της από τα πραγματικά προβλήματα. Η Χρυσή Αυγή από μια μικρή ομάδα φασιστών έγινε ξαφνικά μέσα σε λίγα χρόνια ο βασικός εκπρόσωπος της ακροδεξιάς και έλαβε τον μανδύα του νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Από την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής και την οργανωμένη δράση των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους το αντιφασιστικό κίνημα απάντησε με χιλιάδες διαδηλώσεις, απεργίες στους χώρους εργασίας αλλά και αντιφασιστικές περιπολίες, απαντώντας σε κάθε επίθεση και καταφέρνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό να τσακίσει την ναζιστική οργάνωση ανακόπτωντας τα σχέδιά της. Το 2013 η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ενώ έχουν προηγηθεί δεκάδες επιθέσεις σε αντιφασίστες/ριες και μετανάστες, η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, η επίθεση στο Αναρχικό Αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και η οργανωμένη επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οδηγεί σε έκρηξη του εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος αναγκάζοντας το κράτος στη σύλληψη δεκάδων μελών και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής παρά την μέχρι τότε στενή συνεργασία τους.

Όλα αυτά τα χρόνια και από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες αλλά και με τις ευρύτερες μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις και πρακτικές υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων και των καταπιεσμένων.

Φτάνοντας στο σήμερα και στην επερχόμενη απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής το κράτος και κατ’ επέκταση το δικαστικό σύστημα επιχειρεί να ¨ρίξει¨ του φασίστες στα μαλακά δημιουργώντας ήδη κλίμα μέσω της εισήγησης της εισαγγελέα της έδρας που, παρά το βάρος του αποδεικτικού υλικού, προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων. Η καταδίκη της ηγεσίας αλλά και των μελών της Χρυσής Αυγής είναι επιβεβλημένη. Παρόλα αυτά γνωρίζοντας τα όρια της αστικής δικαιοσύνης δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως οποιαδήποτε δικαστική απόφαση μπορεί να τσακίσει το φασισμό ολοκληρωτικά και δεν θα χρησιμοποιηθεί εργαλειακά από το κράτος.

Το αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα θα συνεχίσει να βρίσκεται στους δρόμους, στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές όπως επίσης και την 7 η Οκτωβρίου έξω από το Εφετείο.

Το Σωματείο Εργαζόμενων στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ προκηρύσσει παναττική στάση εργασίας στις 7 Οκτώβρη από τις 9:00 έως τις 17:00 και καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε μαζική συμμετοχή στο Εφετείο την ίδια ημέρα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ